Nieuws

D spelen

Op 10 september organiseerde Phanos het jaarlijks kampioenschap voor D- Junioren. De 55ste editie. Een zeer tropische editie. De thermometer tikte op sommige momenten de 32 graden aan. De zon was op een aantal momenten zo fel, dat de atleten tijdens o.a. verspringen met een paraplu zaten te wachten tot ze aan de beurt waren. Er namen 663 atleten deel. AAC werd vertegenwoordigd door:

80mH
11:20 uur was het tijd voor de 80mH. Er waren 3 series. Zowel Siem als Lennox wisten zich te kwalificeren voor de finale. Siem wist tijden s de kwalificatie een PR te behalen met een mooie tijd van 13,64. Met een nog snellere tijd van 13,29 (PR), tijdens de finale, wist hij de 3de plaats te veroveren en mocht hij plaats nemen op het podium. Lennox werd 5de met 13,44.

150m
Voor Jaron begon de dag met de 150m waarbij hij zich met gemak voor de finale wist te kwalificeren met een snelle tijd van 20,68 (PR). Tijdens de finale ging Jaron nog een tandje harder en werd hij met een nog scherpere tijd van 20,53 NEDERLANDS KAMPIOEN 150M JONGENS JUNIOREN D1!!

80m
Ook voor de 80m kwam Jaron in actie. Hij wist zowel zich voor de halve finale als de finale te kwalificeren. Tijdens de kwalificatie en de halve finale eindigde op de 3de plaats, maar tijdens de finale wist hij met een tijd van 10,92 de 2de plaats een plek op het podium te bemachtigen.

Verspringen
4 uur na de 80mH was het tijd voor Lennox voor verspringen. Zijn oude PR was 4,81m en hij wist met zijn eerste poging een indrukwekkende afstand van 5,15m te behalen. Dit was voldoende om zich te kwalificeren voor de final 8 en dit was tevens de afstand die hem NEDERLANDS KAMPIOEN VERSPRINGEN JONGENS JUNIOREN D1 maakte!!

U14-M
Speerwerpen
Onno heeft met speerwerpen een nieuw PR behaald. Hij wierp 24,77.

150m
Zowel Onno als Ben hebben de 150m gelopen en beiden hebben een PR. Onno 12,36 en Ben 25,10.

1000m
Jorrijn en Max liepen op de 1000m 3:27,61 en 3:38,90

Verspringen
Ben wist met zijn sprong van 3,66 een nieuw PR te behalen.

U13-V
1000m
Rosa wist met een tijd van 3:34,36 en nieuw PR te behalen.

Verspringen
Ook voor verspringen wist Rosa een PR te behalen. Bij haar 2de poging sprong ze maar liefst 3,88.

U14-V
1000m
Liv liep de 1000m in 3:42,32 en Amber 3:53,86

Speerwerpen
Nicky & Britney wierpen met een speer van 400gr 8,81(PR) en 11,26(PR).

150m
Youssra & Liv liepen beide de 150m. Youssra liep net geen PR met 21,62, maar Liv liep wel een PR met 23,78.

Discuswerpen
Nicky wiep 17,44(PR) tijdens haar 1ste poging. Dit was haar beste worp.

60m
Youssra wist zich met een tijd van 9,11 te kwalificeren voor de halve finale. Tijdens de finale liep zij 9,08.