Verenigingswerk bij AAC

AAC is een vereniging die voor 100% kan bestaan dankzij de bijdragen van haar leden en vrijwilligers. Het organiseren van evenementen met hulp van diezelfde leden en vrijwilligers (met inkomsten vanuit inschrijfgelden en kantineverkoop) kunnen wij de contributies laag houden, en toch het hele jaar door trainingen verzorgen, op de baan of in de hal maar ook ons clubhuis onderhouden en de atletieksport mogelijk maken in Amsterdam Nieuw-West.

 

Deze evenementen kunnen we alleen organiseren met hulp van álle leden en de ouders van onze jeugdleden. Als iedereen bij minimaal twee activiteiten per jaar komt helpen, zijn we eruit! Bovendien is helpen bij één van onze evenementen ook nog eens hartstikke gezellig. In plaats van helpen bij wedstrijden of activiteiten kun je ook kiezen om de vereniging te helpen bij structurele activiteiten.

Voorbeelden hiervoor zijn: kantinedienst tijdens trainingen, de klusploeg, in diverse commissies, in het bestuur en als trainer.

 

Als je een goed idee hebt om op een andere manier je steentje bij te dragen aan de vereniging, horen wij als commissie verenigingswerk dat graag! Wij dagen jullie dan ook uit om nieuwe opportunity’s ons aan te dragen.

 

Commissie Verenigingswerk - Piet, Jessica en Marianne

verenigingswerk@aacamsterdam.nl


Jury, Officials en jurymedewerkers

Bij AAC organiseren wij diverse wedstrijden. Traditiegetrouw is de oudste wedstrijd de C-Spelen, die hebben we in 2017 voor de 50e keer georganiseerd. Menig C-Junior kent deze wedstrijd waarbij de beste van elk onderdeel worden uitgenodigd om aan de C-Interland mee te doen, die afwisselend in Nederland of Duitsland in september wordt gehouden. Elk jaar wil AAC voldoende juryleden behouden in ons jurybestand om alle wedstrijden te bemensen. Dit kan alleen als we elk jaar nieuwe geïnteresseerde ouders vinden om op te leiden voor jury-algemeen. Per wedstrijd heb je gemiddeld 25 a 30 juryleden nodig.
 

Jury-Algemeen

Je kunt je als ouders opgeven bij de jurycoördinator van AAC om aan een cursus deel te nemen. Er zullen 4 bijeenkomsten worden gehouden of in de avonden of op 4 zaterdagochtenden en je bent jury en kan meedraaien tijdens wedstrijden. De opleidingen is geheel gratis en kost je niets.

 

Junior Official

Voor D-Junioren wordt er elk jaar in het voorjaar een opleiding georganiseerd. Als je 12 jaar bent kun je een opleiding volgen om junior official te worden. Je kunt dan ook ingezet worden tijdens wedstrijden bij AAC. Je krijgt een aantekenboekje waarbij je zelf bijhoudt wat je hebt gejureerd per wedstrijd. Je krijgt per wedstrijd een sticker van de jurycoördinator. Nadat je 16 jaar bent geworden, kun je met een extra bijeenkomst je volledige jury-algemeen behalen.
 

Jury medewerker

Ben je geïnteresseerd en wil je als jurymedewerker worden ingezet, om zo eerst kennis te maken met het jureren tijdens wedstrijden, dan kun je de jurycoördinator dit laten weten.
De jurycursus is voor iedereen toegankelijk en met de praktijk zeker haalbaar. Er zijn geen kosten aan verbonden, je bent na het behalen van je jury-algemeen, tevens ook lid bij AAC. (kosteloos) Je kunt verder bij diverse wedstrijden van AAC worden ingezet, maar je bent ook inzetbaar bij wedstrijden van andere verenigingen. Bij elke de pupillen en C/D competitie wordt de vereniging verplicht om een aantal juryleden mee te leveren. Dit heeft als gevolg dat een ploeg kan worden uitgesloten als er geen jury wordt meegeleverd.

 

Ouders van pupillen of Junioren die geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden bij

 

Marianne Kremers: jury@aacamsterdam.nl

 

We streven er tevens naar om jury elk jaar bij te scholen, je krijgt dan tevens het nieuwste wedstrijdreglement, AAC heeft ook een jurypoloshirt voor alle juryleden. 

 

Richtlijnen en speerpunten, naslagwerk voor juryleden

Leden die kosten hebben gemaakt, kunnen die met dit formulier declareren 

Opkomende wedstrijden bij AAC

Geen komende activiteiten gevonden

Adres

Baan: Willinklaan 7
1067 SL Amsterdam
Kantine 020-6115040
KvK 40538624
Terug naar boven