U bent hier: Home › Jeugd › Informatie voor A/B-junioren

Informatie voor A/B-junioren

 Informatie Junioren zomerseizoen


Welke atleten noemen we A/B-junior?

Van het kalenderjaar waarin je 16 jaar wordt tot en met het kalenderjaar waarin je 19 jaar wordt, ben je bij atletiek A- of B-junior. Ieder jaar schuif je op 1 november door naar een hogere leeftijdscategorie. (Klik hier voor de precieze leeftijdscategoriën.)

Na de overgang naar de A/B-junioren ben je eigenlijk al toegetreden tot de wereld van de volwassenenatletiek.

Trainingen

De A/B-junioren trainen samen met de senioren op dinsdag van 19:00-20:30 en vrijdag van 18:30-20:00. De trainingen vinden in de zomer op beide dagen op de atletiekbaan plaats. In de winter wordt éénmaal op de baan en éénmaal indoor in sportcentrum Ookmeer getraind.

In overleg met de trainers kun je specialisatietraining(en) volgen naast of in plaats van de groepstrainingen.

 

Wedstrijden

In het zomerseizoen (april tot en met oktober) worden in het voorjaar drie competitiewedstrijden voor A/B-junioren georganiseerd. Tijdens elke wedstrijd staan de onderdelen sprint, horde en lange afstand op het programma, daarnaast alle onderdelen die bij de A/B-junioren horen (kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, verspringen, hinkstapspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen). Elke atleet mag -naast de estafette- aan maximaal twee onderdelen meedoen. De trainers maken het schema. Daarbij letten ze op welke atleet welke onderdelen het beste doet. De wedstrijd duurt een hele dag. In september wordt de finale gehouden, waarvoor het team zich kan plaatsen.
Klik hier voor informatie over de komende competitiewedstrijden.

Traditiegetrouw wordt het zomerseizoen afgesloten met de clubkampioenschappen, waar alle (jeugd)leden van AAC tegen elkaar 'strijden'.

In het winterseizoen vindt de crosscompetitie plaats. Een crosswedstrijd is een hardloopwedstrijd over onverhard terrein. De te lopen afstand hangt van je leeftijdscategorie af. De competitie bestaat uit drie crosswedstrijden waarvan je er aan twee moet deelnemen om in de einduitslag te komen. De besten plaatsen zich voor de regionale finale.

In het winterseizoen zijn er ook veel leuke indoorwedstrijden. Vaak net als competitiewedstrijden in de vorm van een meerkamp. De indoorwedstrijden zijn zeer populair en snel vol vanwege beperkt aantal deelnemers. Schrijf je dus snel in als je mee wilt doen.

Het wedstrijdsecretariaat A/B-junioren () informeert je regelmatig per mail over de wedstrijden die gaan komen.

 
 
 
   
 
 
   
 

Ogenblik a.u.b. ...