U bent hier: Home › Jeugd › Informatie voor C/D-junioren

Informatie voor C/D-junioren

 Informatie Junioren zomerseizoen


Welke atleten noemen we C/D-junior?

Van het kalenderjaar waarin je 12 jaar wordt tot en met het kalenderjaar waarin je 15 jaar wordt, ben je bij atletiek C- of D-junior. Ieder jaar schuif je op 1 november door naar een hogere leeftijdscategorie. (Klik hier voor de precieze leeftijdscategoriën.)

Na de overgang van pupillen naar junioren komt de nadruk meer op wedstrijdbeleving en –deelname te liggen. In trainingen proberen we ons te richten op de (competitie)wedstrijden waaraan we meedoen. Als vanzelfsprekend staat plezier in sport (nog steeds) centraal, wel is wedstrijddeelname in onze visie onderdeel van de sport. Met grote groepen atleten nemen we deel aan gezellige wedstrijden tegen andere clubs in de regio. De CD-junioren trainen alle onderdelen, maar worden in de competitie ingezet op hun beste onderdeel of het onderdeel waarmee ze de beste bijdrage aan het teamresultaat leveren.

Trainingen

De junioren trainen op maandag en woensdag van 19:00-20:30. De trainingen vinden in de zomer op beide dagen op de atletiekbaan plaats. In de winter wordt éénmaal op de baan en éénmaal indoor in sportcentrum Ookmeer getraind.

Op uitnodiging van de trainers mogen C-junioren één extra specialisatietraining volgen naast de groepstrainingen.

Op vrijdagavond is er om 18:30 een speciale hardlooptraining voor jeugd. Deze hardlooptraining staat open voor alle C/D-junioren en A-pupillen.

Wedstrijden

In het zomerseizoen (april tot en met oktober) worden in het voorjaar drie competitiewedstrijden voor junioren georganiseerd. Tijdens elke wedstrijd staan de onderdelen sprint, horde en lange afstand op het programma, daarnaast alle onderdelen die bij de C/D-junioren horen (kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, verspringen en hoogspringen). Elke atleet mag -naast de estafette- aan maximaal twee onderdelen meedoen. De trainers maken het schema. Daarbij letten ze op welke atleet welke onderdelen het leukste vindt en/of het beste doet. De wedstrijd duurt een hele dag. In september wordt de finale gehouden, waarvoor het team zich kan plaatsen.
Klik hier voor informatie over de komende competitiewedstrijden.

Traditiegetrouw wordt het zomerseizoen afgesloten met de clubkampioenschappen, waar alle (jeugd)leden van AAC tegen elkaar 'strijden'.

In het winterseizoen vindt de crosscompetitie plaats. Een crosswedstrijd is een hardloopwedstrijd over onverhard terrein. De te lopen afstand hangt van je leeftijdscategorie af. De competitie bestaat uit drie crosswedstrijden waarvan je er aan twee moet deelnemen om in de einduitslag te komen. De besten plaatsen zich voor de regionale finale.

In het winterseizoen zijn er ook veel leuke indoorwedstrijden. Vaak net als competitiewedstrijden in de vorm van een meerkamp. De indoorwedstrijden zijn zeer populair en snel vol vanwege beperkt aantal deelnemers. Schrijf je dus snel in als je mee wilt doen.

Het wedstrijdsecretariaat C/D-junioren () informeert je regelmatig per mail over de wedstrijden die gaan komen.

 
 
 
   
 
 
   
 

Ogenblik a.u.b. ...