U bent hier: Home › Jeugd › Informatie voor pupillen

Informatie voor pupillen

 

Informatie pupillen winterseizoen

 

Welke atleten noemen we pupil?

Van het kalenderjaar waarin je 7 jaar wordt tot en met het kalenderjaar waarin je 11 jaar wordt, ben je bij atletiek pupil. Ieder jaar schuif je op 1 november door naar een hogere leeftijdscategorie. (Klik hier voor de precieze leeftijdscategoriën.)

Trainingen

De pupillen trainen op maandag en woensdag van 18:00-19:00. De trainingen vinden in de zomer op beide dagen op de atletiekbaan plaats. In de winter wordt éénmaal op de baan en éénmaal indoor in sportcentrum Ookmeer getraind.

Op vrijdagavond is er om 18:30 een speciale hardlooptraining voor jeugd. Deze hardlooptraining staat open voor alle C/D-junioren en A-pupillen.

Oefenwedstrijden

De oefenwedstrijden vormen een leuke, speciale activiteit voor de kinderen tijdens de normale trainingstijden. Hiermee worden ze voorbereid op echte wedstrijden en we hopen dan ook dat ze hierdoor enthousiast worden en dat het aantal deelnemende pupillen op competities gaat toenemen. Tijdens de oefenwedstrijden zullen de pupillen twee of drie onderdelen gaan doen, die ook tijdens de competitie zullen voorkomen. Het tijdschema wordt voor iedere wedstrijd bekend gemaakt. De data vind je in de Jeugdagenda.

Wedstrijden

In het zomerseizoen (april tot en met oktober) worden in het voorjaar drie competitiewedstrijden voor pupillen georganiseerd. Tijdens elke wedstrijd staan de onderdelen sprint en lange afstand op het programma, daarnaast zijn er twee (wisselende) onderdelen die bij de leeftijdsgroep horen (balwerpen/kogelstoten, verspringen, hoogspringen). Je doet aan alle onderdelen op het programma mee, de wedstrijd duurt een hele dag. In september wordt de finale gehouden, waarvoor je je zowel individueel als met het team kunt plaatsen.
Klik hier voor informatie over de komende competitiewedstrijden.

Traditiegetrouw wordt het zomerseizoen afgesloten met de  clubkampioenschappen, waar alle (jeugd)leden van AAC tegen elkaar 'strijden'.

In het winterseizoen vindt de crosscompetitie plaats. Een crosswedstrijd is een hardloopwedstrijd over onverhard terrein. De te lopen afstand hangt van je leeftijdscategorie af. De competitie bestaat uit drie crosswedstrijden waarvan je er aan twee moet deelnemen om in de einduitslag te komen. De besten plaatsen zich voor de regionale finale.

In het winterseizoen zijn er ook veel leuke indoorwedstrijden. Vaak net als competitiewedstrijden in de vorm van een meerkamp. De indoorwedstrijden zijn zeer populair en snel vol vanwege beperkt aantal deelnemers. Schrijf je dus snel in als je mee wilt doen.

Het wedstrijdsecretariaat pupillen () informeert je regelmatig per mail over de wedstrijden die gaan komen.

 
 
 
   
 
 
   
 

Ogenblik a.u.b. ...