U bent hier: Home › Jeugd › Jeugdatletiek bij AAC

Veel aandacht voor jeugd bij AAC


Atletiek is veelzijdig
Bij AAC kunnen kinderen atletiek doen vanaf het jaar waarin ze zeven jaar oud worden. Twee keer per week (maandag en woensdag) wordt er getraind in verschillende leeftijdsgroepen. Op een speelse manier maken kinderen kennis met de veelzijdigheid van atletiek, er worden vele onderdelen geoefend, zoals sprint, lange afstand, hoog- en verspringen, balwerpen, kogelstoten en estafette. Door de veelheid aan onderdelen is de sport zeer geschikt voor (jonge) kinderen, waarbij ze veel bewegingservaring opdoen. Hun motoriek en conditie wordt op een speelse manier veelzijdig geprikkeld en ontwikkeld.
 

Meer jeugdpagina's

Informatie voor pupillen

Informatie voor C/D-junioren

Informatie voor A/B-junioren

Jeugdnieuws

Jeugdagenda

AANMELDEN ALS JEUGDLID

     

Visie van AAC op jeugdatletiek
Het is voor AAC belangrijk dat kinderen zich prettig voelen bij de club en vertrouwen hebben in hun eigen kunnen. Trainingen zijn hierop gericht en veelzijdig bewegen staat centraal. Naast de trainingen proberen wij enkele keren per jaar andere activiteiten te organiseren, zoals een atletiekkamp, spel- en filmavonden. Dit past in onze visie waarin kinderen écht deel uitmaken van de vereniging.

Al vanaf de pupillen willen wij dat kinderen meedoen aan competitiewedstrijden zodat zij ontdekken hoe ze steeds meer kunnen en hoe leuk het is om aan wedstrijden mee te doen. Wedstrijdplezier en vertrouwen in eigen kunnen staan centraal.

Wij vinden het belangrijk dat ook ouders betrokken zijn bij de sport(beleving) van hun kind. Daarom vragen wij aan alle leden om enkele vrijwilligers-uren per jaar te besteden aan AAC. Op deze manier krijgt u inzicht in de sport van uw kind en kunnen wij alle activiteiten blijven aanbieden.

 
 
 
   
 
 
   
 

Ogenblik a.u.b. ...