Lezen

 

Hardloopnieuws

Trainers stellen zich voor

Hardloopwedstrijden

Over parcoursmeting

Meedoen

Aanmelden als lid

 
 
 
 

U bent hier: Home › Hardlopen › Hardloopnieuws

Hardloopnieuws

Nieuw clubrecord voor Hidde
   (14-07-2017)

Afgelopen vrijdag 7 juli jl. heeft A1 pupil Hidde van Hekezen op een avondwedstrijd van het Amsterdams Baan Circuit bij AV ’23 een zeer snelle 600m gelopen. Hij won de race met ruime voorsprong en kwam tot een tijd van 1:49,85. Het clubrecord 600m voor Pupillen was vacant en wij zullen deze prestatie graag aan de clubrecords toevoegen.

 

Gefeliciteerd Hidde!

 

 

 

(Terug naar boven)


Nieuwe clubrecords
   (06-07-2017)

Nieuwe clubrecords!

Nicole Weijling-Dissel gaat ook dit jaar weer vrolijk door met het verbeteren van clubrecords in de categorie V45+. 13 mei jl. liep zij de 1.000m in 2.52.57 bij de Ter Specke Bokaal in Lisse en bij het NK masters op 9 juni jl. in Gouda liep zij de 5.000m op de baan in 17.31.49. Beide records zijn tevens Nederlandse records!

Het clubrecord op de 400m heeft zij verbeterd tot 1:03.79. Dit deed zij op 19 mei jl. in Warmenhuizen.


1e jaars C-juniore Tessa Beugelink heeft vorige maand 2 clubrecords in 1 weekend verbeterd! Op zaterdag 10 juni jl. liep zij de 800m in 2:30.30 in Hoorn en een dag later liep zij in Heerhugowaard de 1500m in 5:20.36.


Afgelopen weekend heeft B-juniore Sophie Jebose bij het NK-junioren in Vught haar eigen clubrecord bij de B en A junioren op het onderdeel polsstokspringen verbeterd tot 3.30m, een hoogte die zij afgelopen winter ook indoor al bedwongen had.


En de mannen eer wordt hoog gehouden door Denzel Comenentia. Hij heeft op 7 juni jl. in Eugene (VS) zijn eigen clubrecord bij het kogelslingeren verbeterd, door ruim over de zeventig meter te werpen: 71.75m.


Antoinette
 

(Terug naar boven)


Nieuwe leden van het bestuur
   (26-06-2017)

 

Even voorstellen. Steven Kempkes. Nieuwe voorzitter AAC

Vanaf 29 maart jl. ben ik de nieuwe voorzitter van AAC. Samen met Helen Kruller Muller, Niels de Vries en Hans Teernstra vorm ik het bestuur van de vereniging.

Ik doe sinds 1976 aan atletiek en de sport heeft me sindsdien niet meer losgelaten. In ben in dat jaar als D junior lid geworden van PSV atletiek. Begin jaren tachtig maakte ik met toppers zoals Robert de Wit, Cor Vriend en Eef Kamerbeek deel uit van het hoofdklasse team van PSV. We streden in die tijd met AAC om de titel, maar verder dan een tweede plaats kwamen we nooit.

Sinds 2003 woon ik in Amsterdam Nieuw West. Mijn dochter Anouk werd in 2011 lid van AAC. Via haar ben ik bij AAC terecht gekomen, eerst als vader die zijn dochter aanmoedigt, later als jurylid en nu dus als voorzitter. AAC is in mijn ogen een mooie en bloeiende vereniging. Met enthousiasme worden er door heel veel vrijwilligers prachtige evenementen georganiseerd. Ik noem daarbij als sprekend voorbeeld het jeugdweekend dat begin april werd georganiseerd. Als voorzitter kun je daar alleen maar heel blij van worden.

Ik zie het als mijn belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat AAC een vereniging blijft waar in een ontspannen sfeer op alle niveaus atletiek kan worden bedreven. Voor het bestuur liggen er de komende jaren genoeg mooie uitdagingen, een daarvan is het zorgen voor een goede doorstroming van de pupillen naar de junioren en senioren.

In mijn dagelijks leven ben ik economie docent. Nu nog aan het Geert  Groote College en vanaf volgend schooljaar op het Hervormd Lyceum West. Ik ben regelmatig op de baan te vinden. In ieder geval elke woensdag als ik meeloop met de groep van Paul en Pieter of als we vergaderen met het bestuur. Ik hoop de komende maanden met iedereen binnen de club nader kennis te maken. Wil je me iets vragen of vertellen, spreek me aan, bel me (06 36344662) of mail me  (voorzitter@aacamsterdam.nl)

 

(Terug naar boven)


Yvonne Hak toch goud
   (25-06-2017)

Tijdens de FBK Games in Hengelo heeft Yvonne Hak haar gouden medaille gekregen voor de 800m van de EK atletiek 2010 in Barcelona waar ze 2e werd. 
Nadat de Russin Maria Savinova , de wedstrijd won en later werd betrapt op het gebruik van doping oordeelde afgelopen februari het internationaal sporttribunaal CAS  dat Savinova haar behaalde resultaten werden geschrapt.
Dit betekende voor Yvonne dat ze recht had op de gouden medaille van die 800m van de EK Atletiek 2010. 
Tijdens de openingsceremonie van de FBK Games kreeg Yvonne Hak haar gouden medaille omgehangen door Sylvia Barlag bestuurslid van de Internationale Atletiek Federatie (IAAF) AAC feliciteert haar met deze terecht verdiende gouden medaille.

(Terug naar boven)


 
 
 
   
 
 
   
 

Ogenblik a.u.b. ...