U bent hier: Home › Nieuws › Actueel

Het nieuwsoverzicht

Sportief nieuws: 10e Mokumse Vrouwenloop
   (11-03-2018)

Op de zondag vlakbij de Internationale Vrouwendag (8 maart) wordt traditiegetrouw de Mokumse Vrouwenloop georganiseerd. Het is een co-productie van Vrouw en Vaart, het emancipatiecentrum bij Meert en Vaart, en AAC.

Dit jaar op 11 maart 2018 de 10e editie van deze loop voor vrouwen en meisjes, waarbij het niet gaat om de snelste tijd, maar om het meedoen; hardlopen of wandelen in het Sloterpark en rond de Sloterplas.

De organisatie werd door materiaalpech geplaagd, daardoor ging de 7½ km hardlooproute niet rond de Sloterplas, maar werd 3 maal het 2½ km parcours gelopen. een leuke oplossing, omdat de deelneemsters hierbij na elke ronde weer over de AAC-baan kwamen.

Na de moeder-en-kind-loop over de atletiekbaan werden de wandelaarsters weggeschoten voor hun ronde rond de Sloterplas. Daarna werd met spanning de buienradarapp gevolgd; het bleek een prachtige buientiming. Even voor de gezamenlijke start van de 2½ en de 5 en de 7½ km hardlooptocht werd het droog, ja zelfs zagen we nog een zonnetje. Bij de start las stadsdeeldichter Onno-Sven Tromp een speciaal voor de deze gelegenheid geschreven gedicht voor, waarna stadsdeelbestuurder Ronald Mauer het startschot loste.

Volgend jaar weer de Vrouwenloop, dus vrouwen en meisjes, wees erbij!

Meedoen is al een mooi resultaat, maar wil je je tijd weten, kijk dan op www.mokumsevrouwenloop.nl.

Wil je het prachtige gedicht van onze stadsdeeldichter lezen, kijk dan in de loop van de week op www.vrouwenvaart.nl.

En uiteraard: alle medewerkers hartelijk dank!

 

Laurens Storm

 

 
 
 
   
 
 
   
 

Ogenblik a.u.b. ...