U bent hier: Home › Nieuws › Actueel

Het nieuwsoverzicht

Sportief nieuws: Denzel naar finale bij EJK, geweldig WR van Nicole op 800
   (13-07-2017)

Denzel Comenentia heeft zich vandaag geplaatst voor de finale bij het kogelstoten bij de EJK, welke plaats vindt in het Poolse Bydgoszcz. Hij had aan 1 poging voldoende om de limiet voor de finale te halen. De afstand was 18.72m. Met een PR van 20.33m kan hij mogelijk mee doen om de strijd voor een medaille. Morgen, vrijdag, om 18.25 uur, begint de finale en deze is te volgen op: http://losseveter.nl/2017/07/14/volg-live-bydgoszcz-ek-onder-23-programma-en-uitslagen-dag-2/ .

Jammer genoeg is hij niet gestart bij het kogelslingeren. Waarschijnlijk is daarvan de reden dat er zowel bij de kwalificatie als bij de finale slechts een half uur verschil zit in de start tijden.

 

Na een lange vakantie zag ik nog een mooi resultaat voorbij komen. Nicole Weijling-Dissel liep op haar 50e verjaardag in Soest (16 juni) een prachtig PR. Met een tijd van 2.13.05 min. liep zij ruim 2 sec sneller dan haar beste tijd ooit (2.15.78). En het Wereld Record in deze nieuwe klasse verbeterde zij met precies 3 secondes! Waar een ander op oudere leeftijd moet inleveren, gaat Nicole nog steeds vooruit! Geweldig!

Hopelijk kan Nicole dit weekend starten bij het NK dat morgen, vrijdag 14 juni begint. Een blessure maakt dat onzeker.

Morgen begint het NK voor senioren in Utrecht en de wedstrijd is te volgen via de site van atletiek.nu.  Er komen 24 AAC-ers aan de start op diverse nummers.

 

Ria

 
 
 
   
 
 
   
 

Ogenblik a.u.b. ...