U bent hier: Home › Vereniging › Jury en Officials

Jury en Officials

Jury, Officials en jurymedewerkers

Bij AAC organiseren wij diverse wedstrijden. Traditiegetrouw is de oudste wedstrijd de C-Spelen, die hebben we in 2017 voor de 50e keer georganiseerd. Menig C-Junior kent deze wedstrijd waarbij de beste van elk onderdeel worden uitgenodigd om aan de C-Interland mee te doen, die afwisselend in Nederland of Duitsland in september wordt gehouden. Elk jaar wil AAC voldoende juryleden behouden in ons jurybestand om alle wedstrijden te bemensen. Dit kan alleen als we elk jaar nieuwe geïnteresseerde ouders vinden om op te leiden voor jury-algemeen. Per wedstrijd heb je gemiddeld 25 a 30 juryleden nodig.

 

Jury-Algemeen

Je kunt je als ouders opgeven bij de jurycoördinator van AAC om aan een cursus deel te nemen. Er zullen 4 bijeenkomsten worden gehouden of in de avonden of op 4 zaterdagochtenden en je bent jury en kan meedraaien tijdens wedstrijden. De opleidingen is geheel gratis en kost je niets.

 

Junior Official

Voor D-Junioren wordt er elk jaar in het voorjaar een opleiding georganiseerd. Als je 12 jaar bent kun je een opleiding volgen om junior official te worden. Je kunt dan ook ingezet worden tijdens wedstrijden bij AAC. Je krijgt een aantekenboekje waarbij je zelf bijhoudt wat je hebt gejureerd per wedstrijd. Je krijgt per wedstrijd een sticker van de jurycoördinator. Nadat je 16 jaar bent geworden, kun je met een extra bijeenkomst je volledige jury-algemeen behalen.

 

Jury medewerker

Ben je geïnteresseerd en wil je als jurymedewerker worden ingezet, om zo eerst kennis te maken met het jureren tijdens wedstrijden, dan kun je de jurycoördinator dit laten weten.

De jurycursus is voor iedereen toegankelijk en met de praktijk zeker haalbaar. Er zijn geen kosten aan verbonden, je bent na het behalen van je jury-algemeen, tevens ook lid bij AAC. (kosteloos) Je kunt verder bij diverse wedstrijden van AAC worden ingezet, maar je bent ook inzetbaar bij wedstrijden van andere verenigingen. Bij elke de pupillen en C/D competitie wordt de vereniging verplicht om een aantal juryleden mee te leveren. Dit heeft als gevolg dat een ploeg kan worden uitgesloten als er geen jury wordt meegeleverd.

 

Ouders van pupillen of Junioren die geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden bij

 

Marianne Kremers: jury@aacamsterdam.nl

 

We streven er tevens naar om jury elk jaar bij te scholen, je krijgt dan tevens het nieuwste wedstrijdreglement, AAC heeft ook een jurypoloshirt voor alle juryleden. 

Richtlijnen en speerpunten, naslagwerk voor juryleden

 

 

------

 

Marianne Kremers

JUCO AAC Amsterdam

 
 
 
   
 
 
   
 

Ogenblik a.u.b. ...